Új-Zéland déli részéről, Marlborough Sounds-ról származik.
A fagyasztva szárított, zöldszájú kagylópor természetes, magas biohasznosulású glükozamin-glikánban (GAG), valamint fehérjékben és nyomelemekben, értékes zsírsavakban gazdag kiegészítő táplálék.
A kíméletes fagyasztva szárítás során a termék megőrzi minden értékes összetevőjét.
Fejlődésben lévő kölyökkutyák és cicák ízületeinek védelmére, valamint idős, illetve ízületi problémákkal küzdő kutyák, macskák étrendjében nagyon fontos kiegészítő.
Mivel taurinban természetes módon gazdag, cicáknak mindennapos kiegészítőként, ízületi problémáktól függetlenül is ajánlott.
A glükozamin egy aminocukor, amely képes a porcokat táplálni.
A porc hiánya, kopása fájdalommal jár, a glükozamin támogatja az izületi porcok megfelelő tápanyagellátását, valamint jótékony hatással van a gyulladásos folyamatokra, segíti a porcképződést és az izületekben lévő szinoviális folyadék képződését is.
A Farkaskonyha által forgalmazott zöldkagylópor Új-Zélandról importált teljes (azaz nem zsírtalanított) zöldkagylóból készül.
FONTOS: Ha összehasonlítod a zöldkagylóporunkat más konkurrens termékekkel , az árak mellett ellenőrizd a minőséget is. Zöldkagylóporból sokféle minőség létezik, a lipid gyártás egyik mellékterméke például a zsírtalanított zöldkagylópor, amely egy MELLÉKTERMÉK, jóval alacsonyabb GAG (glükozaminoglikán) tartalommal. Az állatok számára készült táplálékkiegészítőkhöz gyakran a zsírtalanított zöldkagylóport használják, mert lényegesen olcsóbb.
Napi ajánlott mennyiség: 0,5 - 1 gramm / 10 ttkg (1 mérőkanál ≈ 5 g), az alkalmazás céljától függően (pl megelőzésként elég a 0,5 g/10 ttkg)